ABB on maailman johtava yritys sähkövoiman ja automaatioteknologian alalla. ABB:n tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. Suomessa ABB toimii noin 20 paikkakunnalla ja se työllistää yli 5 000 henkilöä Suomessa. Vuonna 2015 ABB:n liikevaihto oli Suomessa noin 2,2 miljardia euroa. ABB toimii kansainvälisesti yli sadassa maassa.

ABB käyttää SAP -toiminnanohjausjärjestelmää laajasti toiminnassaan. ABB ja BPS ovat tehneet SAP-kehittämisyhteistyötä eri osa-alueilla vuodesta 2013 alkaen. Projektien lisäksi ABB ja BPS ovat kehittäneet ABB:n SAP-järjestelmää yhdessä jatkuvan pienkehityksen avulla, jolla järjestelmän toiminnallisuuksia on laajennettu ja rakennettu uusia liittymiä ulkopuolisiin järjestelmiin.

Vuonna 2014 ABB Drives toteutti mittavan integraatioprojektin yhdessä BPS:n kanssa. Projektissa otettiin käyttöön uusi SAP-järjestelmän ja toisen pilvipohjaisen järjestelmän yhdistävä tiedonkäsittelyprosessi, joka on kehitetty täsmällisesti vastaamaan ABB:n yksilöllisiä tarpeita. Integroitu ja automatisoitu tiedonkulku parantavat tiedon käsittelyn varmuutta ja tehostavat koko prosessia. Integraatioprojektin tuottamat hyödyt ovat osoittautuneet onnistuneiksi, sillä toteutettua ratkaisua laajennetaan tällä hetkellä maailmanlaajuisesti ABB:n käyttöön.

BPS:n Unkarin palvelukeskuksella, jonka asiantuntijoilla on laaja-alaista SAP -ohjelmointi- ja -sovelluskonsultointiosaamista, on ollut aktiivinen rooli ABB Drives:n SAP-järjestelmän kehityshankkeissa. Kehitystyöt on koordinoitu suomalaisen koordinaattorin toimesta ja toteutettu BPS:n Unkarin palvelukeskuksessa. Kommunikointi samalla aikavyöhykkeellä sijaitsevien asiantuntijoiden kanssa on ollut helppoa ja sujuvaa. Työt on toteutettu joustavasti ABB:n tarpeiden mukaan aikataulussa pysyen. BPS:n Unkarin palvelukeskus on toteuttanut isompia projekteja ja pienempiä kehitystöitä jo yli 15 vuoden ajan suomalaisille ja kansainvälisille SAP asiakkaille.

“SAP -järjestelmämme kehitys on ollut joustavaa, täsmällistä ja kustannustehokasta yhdessä BPS:n ja heidän Unkarin palvelukeskuksensa kanssa.” Outi Takala, SAP Service Manager, ABB Oy, Drives and Controls