Suomen merkittävin tietotekniikan ja liiketoiminnan yhdistävä lehti Tivi julkaisi jutun inspiroivasta tarinastamme ja sukupolvenvaihdoksesta tammikuun 2018 numerossaan.

 

Olemme Tivin mukaan monilla tavoin poikkeuksellinen it-talo: Meillä on aina ollut operatiivinen naisjohto ja it-alalla harvinainen sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2015.

 

Marjariitta Wakkola perusti BPS Consulting Finlandin ja juhlimmekin tänä vuonna 20-vuotissyntymäpäiviämme. Marjariitan pitkä ja monipuolinen työura on antanut vahvan perustan perheyrityksen menestykselle. Ennen BPS:ää hän toimi niin vaateyrittäjänä, talousjohtajana kuin it-päällikkönäkin. SAPin maailmaan hän tutustui it-päällikön pestissään Valtion hankintakeskuksella, jossa hän veti Suomen ensimmäistä SAP -käyttöönottoprojektia vuonna 1996. Järjestelmän käyttöönoton jälkeen hän siirtyi vasta perustettuun SAP Finlandiin töihin, jossa hänelle syntyi ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä. Näin BPS sai alkunsa vuonna 1998.

Perheyrityksen sukupolvenvaihdos alkoi vuonna 2015, jolloin kaksoset Tommi ja Janina Luoto ostivat yrityksen ja siirtyivät operatiiviseen johtoon. Aktiivinen rooli perheyrityksessä ei ollut ollut kummankaan nuoruuden urasuunnitelmissa: Tommi keskittyi urheiluun, tavoitteenaan pesti ammattilaisjalkapallossa, ja Janina loi uraa maailmalla. Kolme vuotta sitten molemmille kirkastui ajatus jatkaa äidin työtä teknologian pioneerina perheyrityksessä.

 

SAPin teknologiamurros oli yksi innostavista taustatekijöistä sukupolvenvaihdoksen taustalla.

 

SAPin uudistunut S/4HANA -teknologia on mullistanut SAPin ratkaisumaailman perin pohjin. Uudessa järjestelmässä on täysin uudistettu bisneslogiikka ja käytettävyys. Lisäksi siihen on tuotu paljon tekoälyn komponentteja. Yrittäjien mukaan perheyrityksen laaja osaamispohja antaa erinomaiset valmiudet innovatiivisten järjestelmäratkaisuiden kehittämiseen SAPin uusien teknologioiden avulla.

BPS:n keskeinen menestystekijä on vahva osaaminen ja keskittyminen siihen, mitä osataan. Myös välittämisen teema on avain yrityksen menestykseen ja se on sisäänrakennettu BPS:n arvoihin. Yritys ottaa toiset huomioon kaikessa tekemisessään, kunnioittaen ja arvostaen kaikkia: niin asiakkaita, tiimiläisiä kuin kilpailijoitakin. Maapallolle ja tuleville sukupolville kestävää liiketoimintaa voidaan tehdä ainoastaan välittämisen ja empatian keinoin.

 

Tivin koko artikkelin pääset lukemaan täältä.