Tällä kertaa Employee Highlight-sarjassamme esittelyssä on János Sinkó. János toimii BPS:llä Chief Development Officerina ja Unkarin tiiminvetäjänä. Haastattelimme ja pyysimme häntä kertomaan päivittäisestä työstään ja urapolustaan Chief Development Officeriksi.

 

Nimi: János Sinkó

Rooli: Chief Development Officer

Vapaa-aika ja harrastukset: Pidän erilaisista luontoaktiviteeteista, muun muassa suunnistuksesta, vaelluksesta ja polkujuoksusta.

 

 

Mitä teet roolissasi?

Tuen ohjelmistokehittäjien tiimiä ja vastaan ratkaisun suunnittelusta ja kehitystyöstä. Käytännössä autan tiimiämme löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun käyttämällä uusimpia teknologioita, tuen heitä kehitysprosessin ajalla ja arvioin yhdessä tiimin kanssa kehitettyä ratkaisua.

Muut tehtävät roolissani sisältävät muun muassa dokumentaatiota (ratkaisun design ja tekninen dokumentaatio) sekä tiiminvedollisia tehtäviä.

 

Kuinka kauan olen työskennellyt BPS:llä?

Olen työskennellyt BPS:llä urani alusta saakka, vuodesta 2006. Valmistumiseni jälkeen tutustuin BPS:ään ja sen perustajaan Marjariitta Wakkolaan. Näkemyksemme ja arvomme SAP-teknologioista ja sen kehityksestä olivat samankaltaisia ja aloitin työt BPS:llä Unkarin tiimissä.

Olen työskennellyt BPS:llä sekä Unkarissa että Suomessa. Muutaman vuoden jälkeen Unkarissa matkustin Suomeen työskentelemään laajassa paikallisessa käyttöönottoprojektissa. Tuon jakson jälkeen palasin takaisin Unkariin ja olen työskennellyt täällä siitä lähtien.

 

Miten kiinnostuit ohjelmoinnista ja järjestelmäkehityksestä?

Olen aina ollut kiinnostunut teknologiasta – se on osa minua ja persoonaani.

Peruskoulussa olin matemaattisiin aineisiin erikoistuneella luokalla. Siellä sain ensikosketuksen tietokoneisiin ja meillä oli mahdollisuus kirjoittaa pientä koodia jo silloin. Lukiossa opiskelin ohjelmointia enemmän ja kiinnostuin siitä yhä lisää – ohjelmoinnin ja teknologian maailma vain imaisi minut mukaansa. Sen jälkeen oli selkeää, että halusin tavoitella uraa ohjelmistokehittäjänä ja valitsin pääaineekseni yliopisto-opinnoissa ohjelmoinnin.

 

 

3 parasta asiaa työssäni: Ratkaisun suunnittelu, koodin kirjoitus, tukeminen ja perehdyttäminen

3 asiaa, jotka vain harva työkavereistani tietää minusta: Osaan soittaa huilua, olen nuorten Euroopan mestari suunnistuksessa, pidän perunalastuista

 

Mistä pidät työssäsi?

Nautin ehdottomasti työn luovuudesta! Rakastan sitä, kun saan suunnitella jonkin asian alusta asti.

Minusta on kiinnostavaa, kun saan asiat toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Koodaus voi olla todella monimutkaista, joten on aina kiehtova haaste kirjoittaa parasta mahdollista koodia.

Tunnen oloni hyväksi ja onnistuneeksi työssäni, kun saan palautetta suoraan asiakkailta. Ikimuistoisimmat kommentit ovat sellaisia, kun asiakkaamme kertovat, että kaikki ratkaisussa toimii ja he pitävät kehittämästäni ratkaisusta. Silloin tiedän, että tiimimme suunnittelema ja tekemä ratkaisu on ollut onnistunut ja merkityksellinen.

Kehitimme esimerkiksi Servican mobiililaitteille tarkoitetun tilaus-sovelluksen. Oli todella palkitsevaa, kun näin suunnitelman toiminnassa ja huomasin, miten paljon ratkaisu helpottaa sairaalan varastotyöntekijöiden työtä joka päivä.

 

Kuinka SAP-teknologiat ovat kehittyneet urasi aikana?

SAP-teknologiat ovat kehittyneet todella paljon urani aikana. Kun aloitin työskentelemään SAPin parissa, teimme työtä pääosin ABAP-koodilla.  Nyt se on enää pieni murto-osa siitä mitä teemme päivittäin, sillä uudet ratkaisut kehitetään yhä enemmän esimerkiksi SAPUI5- ja Fiori-teknologioilla.

SAP yrityksenä on edelläkävijä omalla alallaan. Heillä on oma ja ainutlaatuinen teknologia ja ratkaisut, joita kehitetään jatkuvasti paremmiksi.

Meillä ohjelmistokehittäjinä on vastuu oppia joka päivä uusia teknologioita ja pitää mielemme avoimina. Tuemme asiakkaitamme niin, että he hyötyvät parhaalla mahdollisella tavalla uusista teknologioista ja että toimitamme heille aina edistyksellisillä tavoilla toteutettuja ratkaisuja.

 

Miten teknologia tulee kehittymään tulevien vuosien aikana?

Näen, että teknologia tulee helpottamaan päivittäistä elämäämme yhä enemmän tulevaisuudessa. Jo nyt on olemassa paljon edistyksellisiä ja innostavia teknologioita ja ratkaisuita.

Mielestäni kuitenkin on investoitava paljon aikaa ja rahaa siihen, että voidaan aidosti alkaa hyödyntää näitä uusia teknologioita. Esimerkiksi yhteiskuntamme on vielä täysin riippuvainen fossiilisista polttoaineista, vaikka olisi olemassa paljon vaihtoehtoisia energiantuotannon menetelmiä. Teknologia on suuressa roolissa maailman vakavien kestävyyden haasteiden ratkaisussa

 

Tiimiläistemme kommentteja:

 

”Hyvä tyyppi, selkeä, osaa opettaa ja selittää asioita tosi hyvin, sopivan rento ja hoitaa hommat”

”János on ihana! Hän on täydellinen tiiminvetäjä – mukava ja rento, osaa aina auttaa ja ottaa kaikki huomioon”

”János on Unkarin tiimin sydän! Hän on erittäin kärsivällinen ja tunnollinen, ja hänellä on aina aikaa auttaa. Hänellä on erittäin hyvä ymmärrys siitä, miten asiakkaidemme prosessit toimivat ja sen takia hänen kanssaan on helppoa ja tehokasta työskennellä. Hän osaa myös selittää erittäin teknisetkin asiat ymmärrettävästi, mikä helpottaa kommunikointia sekä tiimin sisällä että asiakkaiden kanssa.”

”Tiiminvetäjänä hän on huomioiva, avulias ja selkeä. Hän pysyy rauhallisena haastavissakin tilanteissa ja löytää parhaan ratkaisun tilanteeseen kuin tilanteeseen”

”Hän on aina tiimin tukena ja hän on todella hyvä opettaja”

”János on erittäin kovan luokan ammattilainen: suunnitelmallinen, osaava ja pitkäjänteinen. Hän on aina valmis auttamaan tiimiä – hän kuuntelee, on ystävällinen ja osaa auttaa löytämään parhaan ratkaisun”

Haluatko työskennellä Jánosin tiimin kanssa? Katso avoimet paikkamme tai laita avoin hakemus Piia Hoffstenille.
Yhteystiedot:
Piia Hoffsten
Chief Operating Officer
piia.hoffsten (a) bps.fi
+358 40 5877 303